top of page

עקבו אחרי גם ברשתות ובחנויות

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

הרשמו לקבלת עדכון על פוסט, במייל

פוסטם אחרונים

תחומי ענין בבלוג:

משקאות

קפה בישראל

"...את מי יורה דעה ואת מי יבין שמועה גבולי מחלב..."

עד התחלת העלייה הגרמנית היו הישראלים שותי תה מובהקים, מתוך כוס של זכוכית עם פלח לימון וקובית סוכר לנגיסה. כיום לבתי הקפה בישראל יש אותם החוקים כמו לבתי הקפה בווינה: משחקים בשחמט, קוראים עיתונים ופוגשים חברים באווירת המנוחה של הקפה. התה אינו שולט יותר בכיפה (מלבד אותם אנשי העלייה השנייה שבאו מרוסיה ופולניה ונשארו נאמנים לו).

אל תהי נבוכה כאשר את מזמינה קפה. המלצר בוודאי ישאל אותך: "אספרסו נס או רגיל?" אספרסו הוא קפה חריף ומרוכז המוגש בכוס קטנה על פי מנהג איטלקי. נס הוא השם של הקפה הנמס. רגיל – משמעו מסונן או רתוח. כאשר את כבר בוחרת לך עליך להחליט עדיין האם את רוצה אותו שחור עם חלב או הפוך. הפוך פרושו כוס חלב עם כפות אחדות של קפה; כמו כן יכולה את להזמין אותו עם קצפת למעלה; את עלולה להתעקש לשתותו בחלב מעוקר הידוע כ"חלב לקפה" או פשוט בחלב הרגיל המפוסטר. אם ברצונך לקבל את החלב חם על תשכחי לציין זאת. ברור שישנה אפשרות שלא תרצי אף אחד מכל סוגי הקפה האלה ותעדיפי את הקפה התורכי המקובל אשר הינו מתוק ומרוכז מאד ומחציתו גרגרי קפה. קפה זה לעולם אינו נשתה בחלב, אך אפשר להזמינו מר. אם תרצי בו את התבלין המזרחי תוכלי לשתותו עם הל. בחברת תימני יתוסף לו גם מעט זנגביל.

אם כל זה מבלבל אותך, בקשי פשוט קפה אמריקאי חזק וטוב ותוכלי לקבלו אפילו עם טיפת קוניאק בפנים.

על תשכחי לומר למלצר אם את חפצה לשתות את הקפה בכוס או בספל. גם הקפוצ'ינו הוצג לאחרונה בישראל. זהו קפה בחלב עם שמנת מעליו ותפזורת שוקולד על כל זה. השם בא לו מצבע הגלימה של נזירים ממסדר קפוצ'ין. במחנות צהל אפשר לראות עתה מחזה המזכיר לעתים נוהל של פולחן עתיק יומין: חיילות וחיילים מסובים בצוותא כשכל אחד ספלו בידו והם בוחשים ובוחשים וצליל ערב נשמע ממגע הכפית בספל. אין זה אלא דרך חדשה להכנת קפה טעים ונעים למראה. נקרא לו "קפה צריפין". כל הדרוש הוא: כפית נס, כף סוכר וטיפות מים רותחים. על הקפה והסוכר מטפטפים טיפות טיפות מים רותחים תוך כדי בחישה מתמדת. העיסה תופחת ועולה ומקבלת צורת שמנת או מיונית קלה בסמיכותה.

מאת מולי בר דוד - מתכונים לחגי ישראל

אסנת

ארכיון פוסטים

bottom of page